AEG BCK451350M Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie AEG BCK451350M. Aeg BCK451350M Instrukcja obsługi Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj

Podsumowanie treści

Strona 1 - BCK451350M

USER MANUALPL Instrukcja obsługiPiekarnikBCK451350M

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

Przycisk dodatkowej pary działa tylkoz tą funkcją.Włączy się wskaźnik.5. Obrócić pokrętło regulacji, abywybrać temperaturę.6. Aby wyłączyć piekarnik,

Strona 3 - POLSKI 3

6.2 Ustawianie godziny.Zmiana czasuPrzed użyciem piekarnika należy ustawićczas.Wskaźnik miga po podłączeniuurządzenia do zasilania, po przerwie wzasi

Strona 4 - 2.1 Instalacja

2. Nacisnąć i przytrzymać przycisk .Funkcja zegara wyłączy się po kilkusekundach.7. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓWOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczącybezpi

Strona 5 - 2.3 Eksploatacja

Głęboka blacha:Umieścić głęboką blachę naprowadnicach teleskopowych.Ruszt wraz z głęboką blachą:Umieścić ruszt wraz z głęboką blachą naprowadnicy tele

Strona 6 - 2.5 Oświetlenie wewnętrzne

9.3 Termoobieg PLUSCiasta / wypieki / chlebNagrzewać wstępnie pusty piekarnik przez 5 minut.Korzystać z blachy do pieczenia.Użyć drugiego poziomu piek

Strona 7 - 3. OPIS URZĄDZENIA

Produkt Tem‐pera‐tura(°C)Czas(min)Pieczeń wołowa 200 50 -60Kurczak 210 60 -80Pieczeń wieprzowa 180 65 -809.4 Pieczenie ciast• Zaleca się ustawienie za

Strona 8 - 5. CODZIENNA EKSPLOATACJA

Efekt pieczenia Prawdopodobna przyczy‐naŚrodek zaradczyCiasto nie jest gotowepo upływie podanegoczasu pieczenia.Temperatura piekarnika jestza niska.Pr

Strona 9 - 5.4 Ustawianie

Produkt Funkcja Temperatu‐ra (°C)Czas(min)PoziompiekarnikaPlacki owocowe (na cieściedrożdżowym/biszkoptowym)2)Termoobieg 150 35 - 55 3Placki owocowe (

Strona 10 - 6. FUNKCJE ZEGARA

9.7 Wypieki i zapiekankiProdukt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom piekar‐nikaMakaron zapie‐kanyGórna/dolnagrzałka180 - 200 45 - 60 1Lasagne Gór

Strona 11 - POLSKI 11

Produkt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom piekarnika2 poziomy 3 poziomyCiasteczka zbiałek jaj, bezy80 - 100 130 - 170 1 / 4 -Makaroniki 100 - 120 40 -

Strona 12 - 7. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...22. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA...

Strona 13 - 9. WSKAZÓWKI I PORADY

9.10 Pieczenie mięsUżywać tylko żaroodpornych naczyń dopieczenia.Duże kawałki mięsa można piecbezpośrednio na blasze lub na ruszcieumieszczonym nad bl

Strona 14 - 9.3 Termoobieg PLUS

CielęcinaProdukt Ilość (kg) Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaPieczeń cie‐lęca1 Turbo grill 160 - 180 90 - 120 1Gicz cielęca 1.5 - 2

Strona 15 - 9.4 Pieczenie ciast

Produkt Ilość (kg) Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaIndyk 4 - 6 Turbo grill 140 - 160 150 - 240 1Ryba (gotowanie na parze)Produkt I

Strona 16 - Pieczenie w formach

Produkt Czas (min) Poziom piekarnika1. strona 2. stronaFilety / steki cielęce 7 - 10 6 - 8 4Toast / grzanki 1 - 3 1 - 3 5Grzanki z dodatkami 6 - 8 - 4

Strona 17

Produkt Ilość (kg) Czas roz‐mrażania(min)Dalszy czasrozmrażania(min)UwagiKurczak 1 100 - 140 20 - 30 Umieścić kurczaka na odwróco‐nym spodku na dużym

Strona 18 - 9.8 Pieczenie na kilku

WarzywaProdukt Temperatura (°C) Czas do zagotowa‐nia (min)Dalsza pasteryza‐cja w temperaturze100°C (min)Marchew1)160 - 170 50 - 60 5 - 10Ogórki 160 -

Strona 19 - 9.9 Pizza

Pieczenie na jednym poziomie. Pieczenie w formachProdukt Funkcja Temperatura(°C)Czas(min)Poziom pie‐karnikaBiszkopt beztłuszczo‐wyTermoobieg 140 - 150

Strona 20 - 9.11 Tabele pieczenia mięs

Produkt Funkcja Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaTosty Grill maks. 1 - 3 5Befsztyk Grill maks.24 - 301)41) Obrócić po upływie połowy czasu.

Strona 21 - Dziczyzna

10.3 Wyjmowanie prowadnicblachAby wyczyścić piekarnik, należy wyjąćprowadnice blach.UWAGA!Podczas wyjmowaniaprowadnic blach należyzachować ostrożność.

Strona 22 - 9.12 Grill

6. Chwycić z obu stron górną listwędrzwi (B) i nacisnąć do środka, abyzwolnić zatrzaski.12BUWAGA!Nieostrożne obchodzenie sięz szybami, zwłaszcza z ich

Strona 23 - 9.14 Rozmrażanie

załączoną instrukcją obsługi. Producent nie odpowiadaza obrażenia ciała ani szkody spowodowanenieprawidłową instalacją lub eksploatacją urządzenia.Nal

Strona 24 - Grzałka dolna

11.1 Co zrobić, gdy…Problem Prawdopodobna przyczy‐naRozwiązanieNie można uruchomić pie‐karnika ani nim sterować. Nawyświetlaczu widoczne jestwskazanie

Strona 25 - 9.17 Informacje dla ośrodków

Problem Prawdopodobna przyczy‐naRozwiązanieWoda we wnęce komory niegotuje się.Temperatura jest za niska. Ustawić temperaturę co naj‐mniej 110°C.Patrz

Strona 26

Źródło ciepła Zasilanie elektrycznePojemność 71 lTyp piekarnika Piekarnik do zabudowyMasa 34.5 kgEN 60350-1 – Elektryczny sprzęt dogotowania do użytku

Strona 28

www.aeg.com34

Strona 30 - 11.1 Co zrobić, gdy…

www.aeg.com/shop867336860-C-522017

Strona 31 - 12. EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA

1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa• Instalacji urządzenia i wymiany jego przewoduzasilającego może dokonać wyłącznie osoba oodpowiednich kwalifikacjach.

Strona 32 - 13. OCHRONA ŚRODOWISKA

stosować rękawice ochronne i miećna stopach pełne obuwie.• Nigdy nie ciągnąć urządzenia zauchwyt.• Zachować minimalne odstępy odinnych urządzeń i mebl

Strona 33 - POLSKI 33

• Nie używać urządzenia jakopowierzchni roboczej ani miejsca doprzechowywania przedmiotów.• Należy ostrożnie otwierać drzwiurządzenia. Stosowanie skła

Strona 34

domowych. Nie należy używać go dooświetlania pomieszczeń.• Przed przystąpieniem do wymianylampki należy odłączyć urządzenie odźródła zasilania.• Używa

Strona 35 - POLSKI 35

Głęboka blachaDo pieczenia mięsa lub ciasta oraz dozbierania skapującego tłuszczu.Prowadnice teleskopoweDo umieszczania rusztów i blach dociasta.4. PR

Strona 36 - 867336860-C-522017

Funkcja pie‐karnikaZastosowanie TermoobiegPLUSDo zwiększenia wilgot‐ności podczas pieczenia.Do uzyskania odpowied‐niego koloru i chrupiącejskórki podc

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag