AEG BS9314401M Instrukcja Użytkownika Strona 38

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 52
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 37
Drób
Rodzaj
mięsa
Ilość Funkcja
piekarnika
Poziom
piekarnika
Temperatu‐
ra w °C
Czas (min)
Kawałki
drobiu
po 200-250
g
Turbo grill 1 200 - 220 30 - 50
Połówka
kurczaka
po 400-500
g
Turbo grill 1 190 - 210 35 - 50
Kurczak,
pularda
1-1,5 kg Turbo grill 1 190 - 210 50 - 70
Kaczka 1,5-2 kg Turbo grill 1 180 - 200 80 - 100
Gęś 3,5-5 kg Turbo grill 1 160 - 180 120 - 180
Indyk 2,5-3,5 kg Turbo grill 1 160 - 180 120 - 150
Indyk 4-6 kg Turbo grill 1 140 - 160 150 - 240
Ryba (gotowanie na parze)
Rodzaj
mięsa
Ilość Funkcja
piekarnika
Poziom
piekarnika
Temperatu‐
ra w °C
Czas (min)
Cała ryba 1-1,5 kg Pieczenie
tradycyjne
1 210 - 220 40 - 60
11.17 Grill
Funkcji grilla należy zawsze używać przy
maksymalnym ustawieniu temperatury.
Ruszt należy umieścić na poziomie pie‐
karnika zalecanym w tabeli grillowania.
Blachę do zbierania tłuszczu należy za‐
wsze umieszczać na pierwszym pozio‐
mie.
Należy grillować tylko płaskie porcje mię‐
sa lub ryb.
Korzystając z funkcji grilla, należy za‐
wsze rozgrzewać pusty piekarnik przez 5
minut.
UWAGA!
Podczas grillowania drzwi piekar‐
nika powinny być zawsze za‐
mknięte.
Grill
Grillowana
potrawa
Poziom pie‐
karnika
Temperatura
Czas (min)
1. strona 2. strona
Pieczeń woło‐
wa
2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Filet wołowy 3 230 20 - 30 20 - 30
Karczek wie
przowy
2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Karczek cielę‐
cy
2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Karczek jag‐
nięcy
3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
38
www.aeg.com
Przeglądanie stron 37
1 2 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 51 52

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag