AEG IDK84452IB Instrukcja Użytkownika Strona 66

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 204
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 65
66
4.1 Tabela mocy
Poziom mocy Rodzaj gotowania
Używany poziom
(wskazanie powiązane z doświadczeniem i
przyzwyczajeniami podczas gotowania)
Max moc
Boost Szybkie podgrzanie
Idealny do szybkiego wzrostu temperatury pożywienia,
do szybkiego zagotowania wody lub szybkiego
podgrzania cieczy gotowania
8-9 Smażenie – gotowanie
Idealny do smażenia, rozpoczęcia gotowania, smażenia
zamrożonych produktów, szybkiego gotowania.
Wysoka moc
7-8
Pieczenie – smażenie -
gotowanie – grillowanie
Ideale per soffriggere, mantenere bolliture vive, cuocere
e grigliare (per breve durata, 5-10 minuti)
6-7
Pieczenie - gotowanie – powolne
gotowanie – smażenie-
grillowanie
Idealny do pieczenia, utrzymania lekkiego zagotowania,
gotowania i grillowania (w średnim czasie 10-20 minut),
podgrzewania akcesoriów.
Średnia moc
4-5
Gotowanie – powolne gotowanie
– smażenie- grillowanie
Idealny do powolnego gotowania, utrzymania
delikatnego zagotowania, gotowania (w długim czasie).
Homogenizacja ciasta.
3-4
Gotowanie - duszenie –
zapiekanie - homogenizacja
dealny do przedłużonego gotowania (ryż, sosy,
pieczenie, ryby) w przypadku towarzyszących cieczy
(np. woda, wino, rosół, mleko), homogenizacji ciasta
2-3
Gotowanie - duszenie –
zapiekanie - homogenizacja
Idealny do przedłużonego gotowania (ilości mniejsze od
1 litra: ryż, sosy, pieczenie, ryby) w przypadku
towarzyszących cieczy (np. woda, wino, rosół, mleko)
Niska moc
1-2
Stopienie – rozmrażanie –
utrzymanie temperatury-
homogenizacja
Idealny do rozgrzania masła, delikatnego rozpuszczania
czekolady, rozmrażania produktów o małych
wymiarach.
1
Stopienie – rozmrażanie –
utrzymanie temperatury-
homogenizacja
Idealny do utrzymania w ciepłocie małych porcji dopiero
co ugotowanego pożywienia lub utrzymania
temperatury posiłków i homogenizacji risotto.
OFF
Moc
Zero
Powierzchnia oparcia
Powierzchnia gotowania w pozycji stand-by lub
wyłączenia (możliwa obecność pozostałości ciepła w
związku z zakończonym gotowaniem, sygnalizacja za
pomocą H-L-O)
Przeglądanie stron 65
1 2 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 203 204

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag