AEG BS9314401M Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie AEG BS9314401M. Aeg BS9314401M Instrukcja obsługi [da] [et] [sv] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 52
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
BS9314401
BS931440P
BS9314401
BS931440C
BS931440N
PL Instrukcja obsługi
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 51 52

Podsumowanie treści

Strona 1

BS9314401BS931440PBS9314401BS931440CBS931440NPL Instrukcja obsługi

Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA

Nu‐merPoleczuj‐nikaFunkcja Komentarz7Wybór temperatury Ustawianie temperatury lub wy‐świetlanie aktualnej temperatu‐ry w urządzeniu. Aby włączyćlub wy

Strona 3 - POLSKI 3

6. CODZIENNA EKSPLOATACJAOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpie‐czeństwa.6.1 Obsługa menuObsługa menu:1.Włączyć urządzenie.2.Obrócić pokrętło zgo

Strona 4 - 2.1 Instalacja

Symbol Podmenu ZastosowanieGłośność sygnałuStopniowa regulacja głośności dźwię‐ku przycisków oraz sygnałów.Dźwięki przyciskówWłączanie i wyłączanie dź

Strona 5 - 2.2 Obsługa

Funkcja pieczenia ZastosowaniePizza Do pieczenia na jednym poziomie dań wy‐magających intensywnego przyrumienie‐nia i kruchego spodu. Ustawić temperat

Strona 6 - 2.5 Utylizacja

Funkcja pieczenia ZastosowaniePieczenie ekonomicz‐neFunkcje EKO umożliwiają zmniejszeniezużycia energii podczas pieczenia. Ko‐nieczne jest uprzednie u

Strona 7 - 3. OPIS URZĄDZENIA

funkcji, czas pieczenia musi byćdłuższy niż 30 minut lub koniecznejest użycie funkcji zegara ( Czas ,Koniec ).– Gdy urządzenie jest wyłączone,ciepło r

Strona 8 - 4. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

• Funkcję można włączyć lub wyłączyćw menu Ustawienia podstawowe .• Warunki działania funkcji:– Ustawiona temperatura musi prze‐kraczać 80°C.– Ustawio

Strona 9 - 5. PANEL STEROWANIA

Potrawy z funkcją AutomatycznaczujkaKarczek wieprzowyPieczeń wołowaWołowina po skandynaw.Karczek z dziczyznyPieczeń jagnięca średniaFilet drobiowyCała

Strona 10

Korzystanie z termosondy:1.Umieścić końcówkę termosondywewnątrz mięsa.2.Włączyć urządzenie.3.Włożyć wtyczkę termosondy dogniazda znajdującego się na p

Strona 11 - 6. CODZIENNA EKSPLOATACJA

Jednoczesne wkładanie rusztu i głębo‐kiej blachyUmieścić ruszt na głębokiej blasze. Wsu‐nąć głęboką blachę do pieczenia międzyprowadnice jednego z poz

Strona 12 - 6.3 Funkcje pieczenia

SPIS TREŚCI1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA

Strona 13 - POLSKI 13

10. DODATKOWE FUNKCJE10.1 Menu Program ulubionyW pamięci można zapisać ulubione usta‐wienia, takie jak czas pieczenia, tempe‐ratura czy funkcja piecze

Strona 14

Gdy funkcja pieczenia zakończy działa‐nie, zostanie wyemitowany sygnałdźwiękowy.Przydatne informacje:• Gdy działa funkcja pieczenia, funkcjaBlokada pa

Strona 15 - 7. FUNKCJE ZEGARA

Nie naciskać blokady drzwi pozamknięciu drzwi urządzenia.Po wyłączeniu urządzenia me‐chaniczna blokada drzwi nie zos‐tanie wyłączona.11. PRZYDATNE RAD

Strona 16 - 8. PROGRAMY AUTOMATYCZNE

• Jeśli dane w tabelach nie wskazująinaczej, należy rozpoczynać gotowa‐nie w zimnym urzadzeniu.• Gotując ryż, należy stosować propor‐cje wody do ryżu

Strona 17 - 9. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

ProduktPoziomumieszcze‐nia potrawyTemperatura(ºC)Woda w szufla‐dzie na wodę(ml)Czas1)(min)Groszek 2 96 450 20 - 25Koper 2 96 600 35 - 45Marchew 2 96 6

Strona 18

ProduktPoziomumieszcze‐nia potrawyTemperatura (ºC)Woda w szufla‐dzie na wodę(ml)Czas1)(min)Ziemniaki wmundurkach,średniej wiel‐kości2 96 750 45 - 55Ry

Strona 19 - POLSKI 19

MięsoProduktPoziomumie‐szczeniapotrawyTemperatura(ºC)Woda w szufla‐dzie na wodę(ml)Czas1)(min)Gotowana szynka1000 g2 96 800 + 150 55 - 65Pierś z kurcz

Strona 20 - 10. DODATKOWE FUNKCJE

Produkt Turbo grill(pierwszy krok: pie‐czenie mięsa)Gotow. parowe + nawiew(drugi krok: dodać warzy‐wa) Tem‐peratu‐ra(°C)Czas(min)Po‐ziomumie‐szcze‐ni

Strona 21 - 10.6 Wentylator chłodzący

Rodzaj potrawyPieczenie parowe (50/50) (ilość wody: około 300ml)Poziom umie‐szczenia potra‐wyTemperatura (°C)Czas(min)Makaron 2 85 20 - 25Ryż 2 85 20

Strona 22 - 11.3 Gotowanie na parze

ło 10 minut przed końcem pieczenia iwykorzystać ciepło resztkowe.Umieszczenie w piekarniku mrożonejżywności może spowodować odkształce‐nie blach podcz

Strona 23 - Pieczenie parowe eko

1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAPrzed instalacją i rozpoczęciem eksploatacji urządzenianależy dokładnie przeczytać dołączoną instrukcję obsłu‐gi

Strona 24

Efekt pieczeniaPrawdopodobna przy‐czynaRozwiązanieCiasto nie jest gotowe poupływie podanego czasupieczenia.Temperatura piekarnikajest zbyt niska.Przy

Strona 25 - POLSKI 25

Ciasta/ciastka/chleb na blachach do pieczeniaRodzaj wypie‐kuFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperatura(°C)Czas (min)Warkoczdrożdżowy /Wieniec dr

Strona 26 - Gotow. parowe + nawiew

Rodzaj wypie‐kuFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperatura(°C)Czas (min)Ciasta droż‐dżowe z deli‐katnymi do‐datkami (np.twarogiem,kremem, słod‐ki

Strona 27 - Odgrzewanie

Rodzaj wypie‐kuFunkcja pie‐karnikaPoziom pie‐karnikaTemperatura(°C)Czas (min)Small cakes /Małe ciastecz‐ka (20 sztukna blasze)Pieczenie tra‐dycyjne317

Strona 28 - 11.9 Pieczenie ciast

11.12 Pieczenie na kilku poziomachCiasta/ciastka/chleb na blachach do pieczeniaRodzaj wypie‐kuTermoobiegTemperatura(°C)Czas (min)Poziom piekarnika2 po

Strona 29 - POLSKI 29

11.13 Termoobieg (niskatemp.)Funkcji tej należy używać do pieczeniadelikatnego, chudego mięsa i ryb przyustawieniu temperatury wewnątrz pro‐duktu poni

Strona 30 - Rozgrzać wstępnie piekarnik

Rodzaj produktu Poziom piekarnika Temperatura (°C) Czas (min)Zapiekanka zciasta francuskie‐go2160 - 180 1)45 - 55Flammekuchen(potrawa z Alzacjipodobna

Strona 31 - POLSKI 31

1) Rozgrzać wstępnie piekarnik.WieprzowinaRodzaj mięsa IlośćFunkcjapiekarnikaPoziompiekarnikaTempera‐tura w °CCzas (min)Łopatka /Karkówka /Szynka1-1,5

Strona 32

DróbRodzajmięsaIlość FunkcjapiekarnikaPoziompiekarnikaTemperatu‐ra w °CCzas (min)Kawałkidrobiupo 200-250gTurbo grill 1 200 - 220 30 - 50Połówkakurczak

Strona 33 - POLSKI 33

GrillowanapotrawaPoziom pie‐karnikaTemperaturaCzas (min)1. strona 2. stronaCała ryba,500-1000 g3 / 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30Szybki grillGrillowana p

Strona 34

1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa• Podczas pracy urządzenia jego wnętrze mocno sięnagrzewa. Nie dotykać elementów grzejnych w urzą‐dzeniu. Podczas wyjm

Strona 35 - 11.14 Pizza

Produkty gotowePoziom umie‐szczenia potrawyTemperatura (°C) Czas (min)Skrzydełka kur‐czaka2 190 - 210 20 - 30Gotowe mrożone daniaRodzaj pie‐czonej pot

Strona 36 - 11.15 Pieczenie mięs

ProduktCzas roz‐mrażania(min)Dalszy czas roz‐mrażania (min)UwagiTort, 1400 g 60 60 -11.20 SuszeniePrzykryć ruszty papierem do pieczenia.Aby uzyskać na

Strona 37

Owoce jagodowePasteryzacja Temperatura w °CCzas do zagoto‐wania (min)Dalsza pasteryza‐cja w temperatu‐rze 100°C (min)Truskawki/jagodyleśne/maliny/doj‐

Strona 38 - 11.17 Grill

11.23 Tabela temperatur dla czujki temperaturyWołowinaProdukt Temperatura wewnątrz produktu w °CStek z rostbefu/polędwicy: lekko wy‐pieczony45 - 50Ste

Strona 39 - 11.18 Produkty gotowe

Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °CPstrąg 65 - 7012. KONSERWACJA I CZYSZCZENIEOSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpie‐czeństwa.Uwagi dotycz

Strona 40 - 11.19 Rozmrażanie

UWAGA!Chemiczne środki do usuwaniakamienia mogą uszkodzić ema‐lię. Należy stosować się do in‐strukcji producenta.Czyszczenie szuflady na wodę igenerat

Strona 41 - 11.21 Pasteryzowanie

12.5 Czyszczenie drzwi piekarnikaDemontaż drzwi i szybDrzwi piekarnika i wewnętrzne szybymożna wymontować w celu ich wyczy‐szczenia. Liczba szyb różni

Strona 42 - 11.22 Chleb

13. CO ZROBIĆ, GDY…OSTRZEŻENIE!Patrz rozdział dotyczący bezpie‐czeństwa.Problem Prawdopodobna przyczyna Środek zaradczyUrządzenie nie na‐grzewa się.Ur

Strona 43 - POLSKI 43

14. DANE TECHNICZNENapięcie 220 - 240 VCzęstotliwość 50 Hz15. OCHRONA ŚRODOWISKAMateriały oznaczone symbolem należy poddać utylizacji.Opakowanie urząd

Strona 45 - 12.4 Oświetlenie

Podłączenie do siecielektrycznejOSTRZEŻENIE!Występuje zagrożenie pożarem iporażeniem prądem elektrycz‐nym.• Wykwalifikowany elektryk powinienwykonać w

Strona 48 - 14. DANE TECHNICZNE

www.aeg.com/shop892956138-A-492012

Strona 49 - POLSKI 49

OSTRZEŻENIE!Występuje zagrożenie uszkodze‐nia urządzenia.• Aby zapobiec uszkodzeniu lub odbar‐wieniu się emalii:– Nie należy kłaść naczyń ani innychpr

Strona 50

3. OPIS URZĄDZENIA2111546791054321831Panel sterowania2Sterowanie elektroniczne3Szuflada na wodę4Gniazdo termosondy5Grzałka6Oświetlenie7Wentylator8Grza

Strona 51 - POLSKI 51

Zestaw do gotowania na parzeJeden perforowany i jeden nieperforowa‐ny pojemnik na żywność.Podczas gotowania zestaw do gotowa‐nia na parze odprowadza s

Strona 52 - 892956138-A-492012

pokrętła. Nacisnąć OK w celu potwier‐dzenia.5. PANEL STEROWANIA5.1 Sterowanie elektroniczne1 2 3 4 5 6 7 8 9Urządzenie obsługuje się dotykając pól czu

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag