
Włączanie dźwięków
Wyłączyć urządzenie.
Dotknąć symbolu
na 3 sekundy. Wyświetlacz zaświeci się i zgaśnie. Dotknąć na 3
sekundy. Zaświeci się
, ponieważ wyłączył się sygnał dźwiękowy. Dotknąć , zaświeci
się
. Rozlega się sygnał dźwiękowy.
PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI
Naczynia
• Dno naczynia powinno być jak najbardziej grube i płaskie.
• Naczynia wykonane ze stali emaliowanej lub z dnem aluminiowym lub miedzianym mogą
pozostawiać przebarwienia na powierzchni szkła ceramicznego.
Oszczędność energii
•W miarę możliwości należy zawsze przykrywać naczynia pokrywką.
• Naczynie do gotowania należy postawić na polu grzejnym przed jego włączeniem.
•Wyłączyć pola grzejne na kilka minut przed zakończeniem gotowania, aby wykorzystać
ciepło resztkowe.
• Rozmiar dna naczynia powinien być dobrany do wielkości pola grzejnego.
Öko Timer (zegar eko)
Aby zaoszczędzić energię, grzałka pola grzejnego wyłącza się zanim zabrzmi sygnał wy-
łącznika czasowego. Różnica w czasie pracy urządzenia zależy od poziomu ustawienia na-
grzewania oraz czasu gotowania.
Przykłady zastosowań
Dane przedstawione w tabeli mają wyłącznie orientacyjny charakter.
Moc
grza-
nia
Zastosowanie: Godzi-
na
Wskazówki
1
Podtrzymywanie temperatury ugotowa-
nych potraw
w razie
potrzeby
Przykryć naczynie.
1-3 Sos holenderski, roztapianie: masła,
czekolady, żelatyny
5-25 min Mieszać od czasu do czasu.
1-3 Ścinanie: puszystych omletów, jajek
smażonych
10–40
min
Gotować pod przykryciem.
3-5 Powolne gotowanie ryżu i potraw mlecz-
nych, podgrzewanie gotowych potraw
25–50
min
Wlać przynajmniej dwukrotnie wię-
cej płynu niż ryżu; potrawy mleczne
mieszać od czasu do czasu.
5-7 Gotowanie na parze warzyw, ryb, mięsa 20–45
min
Dodać kilka łyżek wody.
Przydatne rady i wskazówki
13
Komentarze do niniejszej Instrukcji