
Rodzaj wypie‐
ku
Funkcja pie‐
karnika
Poziom pie‐
karnika
Temperatura
(°C)
Czas (min)
Small cakes /
Małe ciastecz‐
ka (20 sztuk
na blasze)
Pieczenie tra‐
dycyjne
3
170
1)
20 - 30
1)
Rozgrzać wstępnie piekarnik.
Wypieki i zapiekanki
Potrawa
Funkcja pie‐
karnika
Poziom pie‐
karnika
Temperatura
(°C)
Czas (min)
Zapiekanka z
makaronem
Pieczenie tra‐
dycyjne
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Pieczenie tra‐
dycyjne
1 180 - 200 25 - 40
Zapiekanka
warzywna
1)
Turbo grill lub
Termoobieg
1 160 - 170 15 - 30
Bagietki posy‐
pane serem
Turbo grill lub
Termoobieg
1 160 - 170 15 - 30
Słodkie sufle‐
ty
Pieczenie tra‐
dycyjne
1 180 - 200 40 - 60
Suflety z rybą
Pieczenie tra‐
dycyjne
1 180 - 200 30 - 60
Nadziewane
warzywa
Turbo grill lub
Termoobieg
1 160 - 170 30 - 60
1)
Rozgrzać wstępnie piekarnik.
Termoobieg + para
Rodzaj potrawy Poziom
umieszczenia
potrawy
Temperatura (°C) Czas (min)
Zapiekanka makaronowa 2 180 - 200 45 - 60
Lazania 2 180 - 200 45 - 60
Zapiekanka ziemniaczana 2 190 - 210 55 - 80
Dania słodkie 2 180 - 200 45 - 60
Kołacz lub babka droż‐
dżowa
1 160 - 170 50 - 70
Plecionka drożdżowa/wie‐
niec drożdżowy
2 170 - 190 40 - 50
Ciasto z kruszonką (su‐
che)
3 160 - 170 20 - 40
Ciasteczka z ciasta droż‐
dżowego
2 160 - 170 20 - 40
POLSKI 27
Komentarze do niniejszej Instrukcji