
Cielęcina
Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °C
Pieczeń cielęca 75 - 80
Gicz cielęca 85 - 90
Baranina/jagnięcina
Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °C
Udziec barani 80 - 85
Comber barani 80 - 85
Pieczeń jagnięca / Udziec jagnięcy 70 - 75
Dziczyzna
Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °C
Comber zajęczy 70 - 75
Udziec zajęczy 70 - 75
Zając cały 70 - 75
Comber sarni 70 - 75
Udziec sarni 70 - 75
Ryba
Produkt Temperatura wewnątrz produktu w °C
Łosoś 65 - 70
Pstrąg 65 - 70
12. KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
OSTRZEŻENIE!
Patrz rozdział dotyczący bezpie‐
czeństwa.
Uwagi dotyczące czyszczenia:
• Przód urządzenia należy myć miękką
ściereczką zwilżoną ciepła wodą z do‐
datkiem płynu do mycia naczyń.
• Do czyszczenia powierzchni metalo‐
wych należy używać zwykłego płynu
do mycia naczyń.
• Po każdym użyciu należy oczyścić
wnętrze urządzenia. Dzięki temu moż‐
na łatwiej usunąć zabrudzenia i unik‐
nąć ich przypalenia.
• Trudne do usunięcia zabrudzenia na‐
leży usuwać za pomocą specjalnego
środka do czyszczenia piekarników.
• Po każdym użyciu akcesoriów należy
wyczyścić je i pozostawić je do wy‐
schnięcia. Do czyszczenia należy użyć
miękkiej ściereczki zwilżonej ciepłą
wodą z dodatkiem płynu do mycia na‐
czyń.
• Akcesoriów nieprzywierających nie
wolno czyścić agresywnymi środkami,
ostrymi przedmiotami ani myć w zmy‐
warce. Mogłyby one uszkodzić powło‐
kę zapobiegającą przywieraniu.
POLSKI 37
Komentarze do niniejszej Instrukcji